Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bymackenföreningen bildas till veckan

På måndag, 23 november, sjösätts föreningen Bymacken i Jämtlands län, en sammanslutning som ska verka för ett lättare liv för länets bensinstationer.

Annons

Hittills har ett 20-tal intressenter anmält sitt intresse att ingå i föreningen som samlat medlemmar från hela länet. Vilken form föreningen skall ha är ännu inte fastställt.

– Vi räknar med att ett 30-tal lokala entreprenörer kommer att ingå i verksamheten, säger projektets politiske frontfigur, riksdagsman Per Åsling, (C).

Bymackens förgrundsfigur och primus motor blir ärrade glesbygdsfightern Bo Andersson, Selet, norr om Stugun.

I ledningsgruppen sitter bland andra Carola Engström, Stugun, och Bo Liif, Tåsjö.

Föreningen kommer i första hand att arbeta med upphandlingar, något som inte minst gäller tankanläggningar med kortläsare, bland annat till platser där mackarna försvunnit, men där man anser sig behöva bensinstationer.

Ett exempel är Backe, Fjällsjö, där den nya macken invigs nu på söndag. Andra exempel är mackarna i Sörbygden, Tännäs och Vemhån.

Per Åsling anser att länets Bymackförening kan bli det goda exemplet på vad regeringens/tillväxtverkets extra 17 miljoner kronor för kommersiell service skall kunna användas till.

– Det här är ingenting som bensinbolagen gillar eftersom de enskilda mackägarna blir fria företagare som fritt kan välja sina leverantörer.

Annons