Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiksägare ser fram emot torgets utveckling

/
  • Johan Gavelins butik Ordna Kontorscenter har nu köpts upp av Servicegruppen.

De omkringliggande butikerna ser ljust på torgets framtid och utveckling. När uteserveringarna kommer igång tror de att såväl försäljning som stämning kommer höjas några snäpp.

Annons

Att torget gjordes om var helt klart behövligt, menar butikscheferna i två av butikerna, trots att en av dem nu väljer att flytta verksamheten till ett ocentralt läge på Storsjöstråket. Ordna Kontorscenter har fått ny ägare i form av Martin Olsson/Servicegruppen och bygger snart upp en ny och större butik i deras lokaler.

– Det känns naturligt eftersom vi riktar in oss så mycket mot företag. Visst är det här ett attraktivt läge affärsmässigt men inte för de varor vi säljer. På nya stället kommer vi kunna ha ett bredare utbud, erbjuda parkering och annat som inte går att ha här, säger Johan Gavelin.

Hyreskontraktet tänker han däremot behålla. Vad det blir av det återstår att se, men läget är för bra för att släppa förklarar han.

Mecka Eriksson, butikschef på Polarn & Pyret har sett torget genom fönstret sedan 1988. Hon tycker att de negativa kommentarerna tagit över väl mycket sedan ombyggnationen.

– När det börjar bli fint väder flanerar det mycket folk över torget och bättre lär det bli när det kommer igång med fler aktiviteter och uteserveringar, då får vi säkert en bit av kakan också, säger hon.

– Det bästa av allt är att vi slipper gruset på golvet tack vare det snöfria torget.

Annons