Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandstationen ”torrläggs” helt

Den brandman som var med under festen i ambulanshallen fick igår sin påföljd. Liksom de fyra landstingsanställda fick han en skriftlig varning.

Annons

– Brandmannen hade inte aktivt deltagit inne i ambulansen, berättar chefen för norra Jämtlands räddningsförbund, Morgan Olsson.

– Han hade lämnat festen tidigare på kvällen och gått ner på stan. När han skulle hem senare på natten gick han förbi stationen och såg att det var folk i rörelse därinne, då gick han in för att värma sig. Han var aldrig inne i ambulansen och han tog bara en inandning från lustgasen, berättar Olsson.

Han säger också att brandmannen mår dåligt av det inträffade men han kommer att jobba på som vanligt.

– Efter den här händelsen har vi haft personalsamtal och vi har gjort en utvärdering av vår alkoholpolicy. Tidigare kunde vi göra undantag från den, men nu är det totalstopp vad det gäller alkohol.

På frågan om det fanns sprit förvarad i den så kallade bodegan, säger Olsson att vad han såg på festen hade de flesta med sig sina drycker.

– Det finns en köksdel med skåp och bardisk. Det är personalen själv som inrett den här delen av lokalen och den har funnits där så länge jag minns.

Vad det gäller uppdukningen mellan brandbilarna som tydligen har förekommit tidigare berättar Olsson att han har startar en utredning för att se om det stämmer.

En fråga som Morgan Olsson själv går och funderar över är hur det två läkarna kom in i ambulanshallen.

– Det känns inte bra att obehöriga kan komma in i huset. Visserligen är de landstingsanställda, men de har inget i ambulanshallen att göra. Så länge jag var kvar på festen så var det inga obehöriga med.

Mer läsning

Annons