Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brände sambon med glödande cigarett

Mannen brände kvinnan med en glödande cigarett och tryckte ner hennes ansikte mot en kudde så att hon hade svårt att andas. I torsdags åtalades han för bland annat misshandel och dödshot.

Annons

Det blev ingen särskilt lycklig jul för det inblandade paret som bor på en ort i Östersunds kommun. Mannen som är 48 år har det senaste året begått en rad brott där misshandeln mot kvinnan var kulmen som ledde till att han greps dagen före julafton.

Mannen misstänks bland annat för att vid ett tillfälle i november ha dunkat sin sambos huvud i golvet. Under dagarna innan julafton har han hotat sin sambo till livet och enligt åtalet sagt något i stil med: "Vill du dö i dag eller i morgon?"

Han har också misshandlat sambon fysiskt på ett flertal olika sätt dagarna före jul. Han misstänks till exempel för att ha lagt tryck på hennes hals, tryckt ner hennes ansikte mot en kudde och suttit på hennes huvud och hals så att hon fått andnöd. Den 48-årige mannen har enligt åtalet också tryckt en glödande cigarett mot kvinnans arm, knuffat henne och kastat hennes kropp i golvet.

Mannen åtalas också misstänkt för ett rattfylleri sedan han kört moped med 0,9 promille alkohol i blodet. Han hade heller inte körkort för att få köra moped vid det aktuella tillfället.

Mannen greps alltså den 23 december och har sedan dess suttit inlåst i häktet i Östersund.

Mer läsning

Annons