Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bolibompa sänder dokumentärer från Östersund

/
  • Bolibompa börjar nästa vecka sända dokumentärer när de följer barn i ett skeende av förändring. Ett avsnitt handlar om Bella, som flyttar från Stockholm till Östersund. Foto: SVT
  • I Bolibompas nya dokumentärserie, som sänds i april följer de bland andra Östersundstjejen Hanna. Hon ska sövas ned, opereras och bo en natt på sjukhus för första gången i sitt liv

Barnprogrammet Bolibompa startar nästa vecka en dokumentärserie om barn. Två avsnitt är inspelade i Östersund.

Annons

"På riktigt" heter Bolibompas nya satsning där barn följs när något förändras i deras liv. Tanken är att serien ska hjälpa barn att förstå de känslor och funderingar som kan uppstå när något som väcker känslor händer.

Två av de avsnitt som kommer att sändas på onsdagar följer två tjejer i Östersund. Dels är det 8-åriga Bella som ska lämna kompisarna och skolan i Stockholm och flytta till Östersund, eftersom hennes pappa fått jobba här.

Det andra avsnittet speglar 7-åriga Hanna som ska opereras för första gången i sitt liv, eftersom hennes halsmandlar har blivit stora som köttbullar.

Dokumentärerna är regisserade av Åsa Ekman och Ulrika Widmark, och eftersom Ulrika Widmark kommer från Frösön har hon valt att spela in sina avsnitt här. Genom stöd från Filmpool Jämtland gick det att genomföra.

Avsnittet "Bella flyttar" sänds den 8 april, klockan 18:30, och avsnittet "Hannas operation" sänds den 22 april, samma tid.

Annons