Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bigjumphopparen har vaknat

Östersundskillen som skadades vid helgens bigjumptävling i Härnösand har vaknat och pappan hälsar att läget är stabilt.

Annons

– Man tror det är en skröna, men det första han frågade var om han satte tricket, säger pappan.
Den 18-årige Östersundskillen, som först fördes till Sundsvalls sjukhus och därefter vidare till Umeå för intensivvård, vaknade under natten mot måndagen upp och vårdas inte längre i respirator. Under måndagen har familjen kunnat kommunicera under korta stunder med honom på sjukhuset i Umeå.
– Han är vaken korta stunder, sedan somnar han igen, säger pappan.
18-åringen har enligt läkarna fått svåra skallskador som sitter djupt och det är svårt i nuläget att säga om det kommer ge några komplikationer framöver.
– Alla tester och prover ser bra ut och läget är stabilt. Det känns jättebra nu, man har varit oerhört tagen av det som hänt.
– Vi är väl medvetna om att det kommer bli en lång rehabilitering men vi tror att det kommer gå bra, säger pappan och tillägger att sonen är en riktig kämpe som hade resten av vintern inplanerad med tävlingar och nu ser de framåt.
Pappan har varit med sonen vid tävlingar tidigare och har inget att anmärka på säkerheten kring helgens arrangemang i Härnösand. Familjen har också haft mycket kontakt med arrangörerna efter olyckan, vilket har känts bra.
– Det är en extremsport han håller på med och han och vi vet vilka risker han tar, säger pappan om sonens tävlande.

Mer läsning

Annons