Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergs kommun sämst i kvinnofridsrankning

Fem av länets åtta kommuner får högsta betyg när det gäller webbinformation till våldsutsatta kvinnor.Bergs kommun, är sämst. De uppfyller inte några kriterier.

Annons
Det är precis ett år sedan Nationellt centrum för kvinnofrid, NCK, öppnade stödtelefonen Kvinnofridslinjen. Inför ettårsdagen har de låtit granska samtliga kommuners webbplatser när det gäller tillgänglighet och omfattning av information till våldsutsatta kvinnor.
Kommunerna har betygsatts på en skala från 1-5. I år blev genomsnittsbetyget för Jämtlands kommuner 3,9 en klar förbättring från förra året när betyget var 1,1. Riksgenomsnittet ligger på 3,6.
– Många människor söker i första hand på internet när de vill ha information. Därför är det glädjande att fler kommuner informerar tydligt på sina webbplatser om vart våldsutsatta kvinnor kan vända sig, säger Åsa Witkowski, verksamhetschef för Kvinnofridslinjen i ett pressmeddelande.
Kvinnofridslinjen drivs av NCK på uppdrag av regeringen. Varje månad kommer det in drygt 3 000 samtal i månaden från våldsutsatta kvinnor från hela Sverige.
De fem kommuner som fått högsta betyget, 5, är Bräcke, Härjedalen, Krokom, Strömsund och Östersund. Åre kommun får en 4, Ragunda 2 och på jumboplats Berg med noll poäng.
Annons