Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badgästerna fick rätt

Östersunds kommun får bakläxa av Allmänna reklamationsnämnden som anser att två medborgare ska kunna använda sina förköpta klippkort på Storsjöbadet.

Annons

I samband med att Storsjöbadet byggdes om beslutade kultur- och fritidsnämnden i Östersund att de klipp- och rabattkort som funnits skulle sluta gälla efter den sista december 2008.

Men ett okänt antal människor hann inte använda sina förköpta rabattkort innan tidsfristen gick ut. Flera av dem har hört av sig till kommunen då de anser sig ha blivit orättvist behandlade och betalat för något som de inte haft möjlighet att utnyttja. Kommunen har däremot inte velat ge dem rätt utan hävdat att det är ett i princip helt nytt badhus och att nya priser därför ska gälla.

Flera av dem som har känt sig orättvist behandlade har anmält kommunens agerande till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Tidigare beslut i ARN har gått till anmälarnas fördel. Så blev det även i de två senaste avgöranden. Två män från Östersund som haft kvar ett antal klipp- och rabattkort ska kunna fortsätta använda dem. ARN rekommenderar Östersunds kommun att låta de båda medborgarna utnyttja sina förbetalda badkort.

Mer läsning

Annons