Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babsan ledde Lions plundring

/
  • Lars-Åke ”Babsan” Wilhemsson var en uppskattad dansledare vid Lions julgransplundring.Foto: Håkan Luthman
  • Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson höll ett uppskattat tal. Sedan fick Lindqvistarna upp humöret ytterligare hos den stora publiken med klassiska julsånger.Foto: Håkan Luthman
  • Liselott From är ansvarig för dekorationen av julgranen. Hon trodde att det skulle räcka med att klä årets gran en gång. Men okända vandaler och stormen Dagmar ändrade hennes planering.”Först fick vi ägna två dagar åt att återställa belysningen efter att några personer varit hit under natten och förstört. Sedan kom stormen och då fick vi göra det igen. Jag tror aldrig att det varit så mycket arbete med granen som i år”, säger Liselott From luttrat.Foto: Håkan Luthman

Lions traditionella julgransplundring av kommungranen firade på söndagen femårsjubileum. I år leddes dansen kring granen av TV-profilen ”Babsan”.

Annons

Under fem år har Lions Brunkullan klätt kommungranen framför Rådhuset. Varje år har de tillsammans med Lindqvistarna dansat ut julen.

Artisten Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson hade i år satt sin personliga prägel på granen. Bland annat hängde tavlor och annan spännande utsmyckning i den färggranna granen.

På söndagen var det dags för julgransplundring och flera hundra östersundare – unga som gamla – hade vallfärdat till Rådhuset för att delta i festligheterna och bli bjudna på gott kaffe och pepparkakor av Lions Brunkullan.

För Lions Brunkullan så finns det flera anledningar att klä granen. Företagssponsring av granen gör att pengar kan skänkas till välgörande ändamål.

– I år har vi 46 företag som varit med och bidragit, säger Kia Carlsson, president för Lions Brunkullan.

Innan dansen runt granen inleddes bad Kia Carlsson om ursäkt för att granen såg lite tilltufsad ut.

– Det har ju varit en storm. Efter den fick vi hjälp av Jan Asplund (kommunens trafikingenjör) och killarna på trafik- och parkförvaltningen med att åter- ställa den. Men mycket av belysningen gick sönder, förklarade hon.

– När granen först kom upp fick vi mycket uppskattning.

Annons