Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antal skuldsatta i länet allt färre

/

Fler lånar pengar och fler spar pengar. Fler har skulder hos Kronofogden men Jämtlands län går mot strömmen, där minskar antalet skuldsatta.

Annons

Banker och bostadsinstituts utlåning till hushåll ökar. Enligt Statistiska centralbyrån har utlåningen ökat från 8,6 procent till 9,0 procent i en jämförelse mellan november och oktober. Både hushållens bostadslån och konsumtionslånens tillväxt har ökat, bostadslånens tillväxttakt har ökat mest.

Men SCB konstaterar också att sparandet har ökat med drygt 5 procent i en jämförelse med november 2009 och föregående år.

Kredit- och affärsinformationsföretaget Soliditet har kartlagt skulderna hos Kronofogdemyndigheten i december 2009. Svenskarna har aldrig tidigare haft så stora skulder, skuldberget hos fogden uppgick till 645 miljarder kronor en ökning med nio procent på ett år.

I samtliga län i Sverige har antalet personer med skulder hos Kronofogden ökat med undantag för Jämtlands och Västernorrlands län. I Jämtland har antalet personer med skuld minskat med 1,7 procent i Västernorrland med 0,6 procent.

Sammantaget för landet ser det dock lite bättre ut med skuldläget, antalet skuldsatta har minskat något nästan till den lägsta nivån på ett år, konstaterar Soliditet.

Mer läsning

Annons