Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Norlén, SSU: Nu varslar vi moderaterna

/
  • Ett välfyllt förstamajtåg i Östersund utgick från Österängsparken till Storsjöteatern.    Foto: Håkan Luthman

Det välfyllda förstamajtåget i Östersund avgick enligt tidtabell och gick från Österängsparken till Storsjöteatern. Riksdagsledamot Björn von Sydow, Anna Norlén SSU och Karin Näsmark, LO-distriktets ordförande var några av talhållarna.

Annons

Barn, unga och äldre samlades i tåget och olika budskap fanns på plakaten. Det handlade om allt från miljö, önskan om att behålla köket på Frösödals förskola, till att rösta rött i det kommande EU-valet.

Det brukar inte vara så fint väder 1 maj, hördes i sorlet på ändstationen Storsjöteatern. Därför hade man garderat sig i Östersund och höll sig, efter promenaden genom staden, inomhus, trots solens starka sken.

Jobb, bostäder och utbildning var det som präglade Anna Norléns, SSU Östersund, tal.

– Vi får aldrig bli en defensiv rörelse. Vi måste vara offensiva. Världen möter en enorm varselvåg och den sköljer in över Sverige. Jobbkrisen går allt djupare i vår vardag, säger hon.

Hon knyter an till det kommande riksdagsvalet 2010.

– Nu ska vi berätta för moderaterna att de är varslade, säger Anna Norlén.

Hon passade också på att höja blicken mot det närmaste valet, EU-valet i juni.

– Jag hoppa ni alla uppmuntrar till ett aktivt deltagande, knacka dörr och sätt upp affischer. Jag vill ha ett rött Europa, säger Anna Norlén.

Riksdagsledamot Björn von Sydow, s, fanns på plats i Östersund. Hans tal var en historiskt vandring från när han var var barn och hans föräldrar fick honom att förstå att det fanns många orättvisor i Sverige, som ung då han själv såg orättvisorna, som student och fram till nutidens Sverige med jobbkris och svag ekonomi.

– Jobbkrisen och välfärdskrisen har många förlorare och fler kommer att följa i dess spår. Men en sak borde alla kunna enas om, alla vi som är föräldrar, far- eller morföräldrar. Vi måste vilja välja barnen och de unga, vi måste göra allt vi kan för att freda barnen från krisens verkningar,  för barnen har ingen skuld till krisen och barnen är vår framtid, säger Björn von Sydow.

Annons