Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Analytikerna satt säkert

Administrativ personal får gå – men analytiker och utredare satt säkert när myndigheterna Glesbygdsverket, ITPS och Nutek i Östersund blev två nya myndigheter.

Annons

För ett år sedan beslutades att tre statliga myndigheter, Glesbygdsverket, ITPS och Nutek skulle bli två. Samtliga tre fanns representerade i Östersund.

Tillväxtanalys får sitt huvudkontor i Östersund. De kommer att finnas på samma ställe som ITPS befann sig på Campusområdet. Den första april börjar verksamheten att rulla.

Under organisationsprocessen av sammanslagningen stod det klart att en del personal som befunnit sig i Östersund skulle bli övertalig. Och då gäller det administrativ personal hos Glesbygdsverket och ITPS.

– Totalt är det tolv personer vid de två myndigheterna i Östersund, sex vid vardera, som blir uppsagda, säger Björn Hagman, sekretare för en av de kommittéer som skött omorganiseringen.

Tre av dessa uppsägningar innefattar pensionslösningar.

– Alla analytiker och utredare i Östersund går över till de nya myndigheterna i Östersund, och de har inte behövt flytta, säger Björn Hagman.

Även den nya myndigheten Tillväxtverket, med huvudkontor i Stockholm, kommer att ha verksamhet i Östersund och befinna sig där Nutek har hållit till.

Nuteks administration har sedan tidigare varit centraliserad till Stockholm och de anställda vid Nutek i Östersund har alla fått fortsatt anställning i Tillväxtverket.

Några från Glesbygdsverket har även knutits till det nya Tillväxtverket, då det har fått något utökade uppgifter i Östersund efter omorganiseringen.

De personer som nu blir övertaliga kommer att placeras i en avvecklingsmyndighet där de dels kommer att jobba med en del administration kring avvecklingen, och dels få stöttning av Trygghetsrådet i sökandet efter ny sysselsättning.

Annons