Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allvarligt läge för skottskadad jämte

Den 28-åriga man som skottskadades i Borlänge på onsdagen är folkbokförd i Jämtland. Men enligt Kjell Wedin vid polisen i Östersund har mannen bara vistats tillfälligt i länet.

Annons
- Han har varit på ett behandlingshem i Jämtland, och kan fortfarande vara skriven på den adressen. Men mannen är från Dalarna, säger Kjell Wedin.
Den skottskadade mannen bor i Borlänge, men har vistats i Jämtland och är folkbokförd på en ort i länet.
Det var på onsdagseftermiddagen som 28-åringen hittades skottskadad i ett bostadsområde i Borlänge. Mannen fördes till Falu lasarett och vårdas fortfarande där för allvarliga skador. Mannen är skottskadad i halsen och magen. Läger för 28-åringen var på torsdagen allvarligt men stabilt.
Polisen kunde redan under onsdagen förhöra 28-åringen, och fick då hans version av det inträffade.
- Vi kunde höra honom lite på sjukhuset, och han har lämnat sin version, om än inte fullständigt, säger Sven-Åke Petters, presstalesman hos polisen i Dalarna.
Efter det förhöret kunde polisen på torsdagen lokalisera en lägenhet där skottlossningen misstänks ha ägt rum. En husrannsakan gjordes i lägenheten, och en kvinna som befann sig där greps tillsammans med en man som precis lämnat lägenheten.
Efter förhör med paret anhölls de misstänkta för försök till mord, alternativt dråpförsök. Deras berättelser uppfattades inte som trovärdiga, och därför kommer nya förhör att hållas med de båda anhållna för att försöka utreda vad som ligger bakom beskjutningen av 28-åringen.
Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning av lägenheten, och ska även knacka dörr i området där mannen sköts för att leta efter vittnen till händelsen.
På torsdagen har polisen inte kunnat hålla några nya förhör med 28-åringen.
28-åringen är sedan tidigare känd av polisen i Dalarna, men han är inte dömd för några brott i Jämtland.
Annons