Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler väljer att läsa LT

/
  • ”Siffrorna är ett kvitto på att vi gör en bra lokaltidning som många vill läsa varje dag”, säger LT:s chefredaktör, Lennart Mattsson.Foto: Henrik  Flygare

46 000 läser Länstidningen varje dag. Det visar färska siffror från Sifo. Läsandet ökar dessutom för andra året i rad.

– Det känns väldigt roligt. Det här är ett kvitto på att vi gör en bra tidning som många vill läsa varje dag, säger chef­redaktören Lennart Mattsson.

Annons

En färsk läsarundersökning från Sifo, Orvesto, visar att 46 000 personer läser LT varje dag. Det är 2 000 fler än förra året och en uppåtgående trend för papperstidningen.

Länstidningens chefredaktör, Lennart Mattsson, är nöjd med resultatet.

– Det här visar att trots att vi, och även branschen i stort, har vikande prenumerationssiffror så ökar intresset för tidningen. Dessutom för andra året i rad.

Läsarundersökningen är en så kallad räckviddsundersökning – det vill säga hur många som de facto läser tidningen varje dag, inte enbart prenumeranter.

– Jag är glad och stolt över att det hårda arbete som medarbetarna dagligen lägger ner ger resultat. Det är ett kvitto på att vi trots allt är på rätt väg, säger Lennart Mattsson.

Vad händer med tidningen framledes?

– Nu kommer det att bli lite småförändringar i papperstidningen men det kommer ett antal nyheter för läsarna under hösten som förhoppningsvis gör att ännu fler vill läsa LT.

Mer läsning

Annons