Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen: Tänd gatlamporna

Annons

Allianspolitikerna i Östersund ändrar sig och vill nu tända stans gatubelysning. Det meddelade oppositionsrådet Carina Zetterström (C) på dagens fullmäktigemöte som pågår just nu i Folkets hus.

Politikerna i kommunens miljö- och samhällsnämnd var tidigare överens. Pengar måste sparas och att släcka nästan all gatubelysning i Östersund på vardagar mellan 02.00 och 05.00 var ett viktigt steg för att minska kostnaderna.

Men beslutet väckte starka känslor hos många medborgare och frågan har diskuterats flitigt sedan det fattades i våras. I dag på fullmäktige kom frågan upp återigen. Allianspartierna, som tidigare stått bakom besparingarna, meddelade att de ändrat uppfattning i frågan.
– Vi är inte sämre än att vi kan ändra oss, säger Carina Zetterström.

Anledningen till att alliansen ändrat ståndpunkt är enligt oppositionsrådet medborgarnas reaktioner på beslutet.
– Det är inte längre acceptabelt ur ett trygghets- och trafiksäkerhetsskäl att spara på att släcka belysningen, säger hon.

Göte Murén (S), ordförande i miljö- och samhällsnämnden, svarar alliansen att det i nuläget inte finns något utrymme i budgeten att ta tillbaka beslutet att spara pengar genom att släcka gatubelysning. Men han säger att frågan om belysningen kommer att fortsätta att diskuteras under hösten.
– Det här kommer att vara en stående punkt på nämndens möten. Vi bevakar frågan för det är en känslig fråga.

Mer läsning

Annons