Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla pensionärers egen dag på Jamtli

/
  • Alla pensionärers dag lockade ungefär 1 400 pensionärer och funktionshindrade till Jamtli i går. Foto: Lars-Eye Lyrefelt
  • Gun Thelin och Lisbeth Sundby satt långt bak och såg inte så mycket av händelserna på scenen. Men njöt ändå av tillvaron.

Gratis inträde och populära artister lockade ett stort antal pensionärer och funktionshindrade till Jamtli i går.

Annons

Ungefär 1 400 personer hade letat sig till Jamtliområdet för att ta del av utbudet på Alla pensionärers dag. Arrangemanget kan ses som den årliga avslutningen på sommarens Tisdagsdags där pensionärer en gång i veckan haft gratis inträde till Jamtli. Och att entrén är gratis spelar faktiskt en viss roll.

– Jag tror det kommit mycket folk just för att det är gratis. Skulle det ha kostat 100 kronor skulle inte lika många ha kommit, säger Lisbeth Sundby från Östersund.

Kompisen och grannen Gun Thelin håller med:

– Vanliga pensionärer kanske inte har råd att gå på ett sådant här evenemang om de skulle ta inträde.

Gratis entré lockade förstås, men de båda damerna hade också kommit för att se och lyssna på huvudattraktionen, spelmannen Mats Paulson. Andra dragplåster på Alla pensionärers dag var Lindqvistarna och Veteranorkestern.

– Det är en fantastisk orkester, skämtar Rolf Fjellström som själv brukar spela med i Veteranorkestern.

Lasse Lindström från Stockholm hade också hittat till Jamtli i går.

– Vi är här för att fira en 95-åring. Hon fick en lampa och en utflykt i present och så såg vi det här i tidningen, berättar han.

De flesta besökarna var pensionärer men även funktionshindrade och ledsagare hade rätt att besöka Alla pensionärers dag gratis. Östersunds kommun, Mica och pensionärsföreningarna stod bakom arrangemanget. Kommunens fritidsutvecklare Ola Bergqvist var nöjd med de artister man hade hyrt in för dagen.

– Det är en utmaning för oss att försöka locka olika sorters pensionärer, även de yngre.

Anna-Lena Ståhl från Jamtli tror att gratis inträde är viktigt för att många ska besöka en sådan här tillställning.

– Just att det är avgiftsfritt gör nog att fler kommer, att man tar steget och åker hit.

Annons