Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ACB Laminat vill ha mer tid ännu en gång

/
  • ACB Laminat behöver ytterligare tid på sig i sin företagsrekonstruktion. Foto: Ulrika Andersson

ACB Laminat vill ha ytterligare tid på sig att få bolaget på fötter. Företagsledningen har ansökt om ytterligare tre månaders företagsrekonstruktion.

Annons

Det är fjärde gången som ACB Laminat ansöker om företagskonstruktion. Som skäl för förlängningen uppger bolaget att de intensiva förhandlingarna som förts med Ikea i stort sett är slutförda, men att företaget behöver ytterligare tid på sig för att formellt avsluta diskussionerna. ”Vissa likviditetsfrågor av engångskaraktär samt direkta ackordsförhandlingar” återstår också innan rekonstruktionen kan anses vara avslutad, enligt ansökan till tingsrätten.

– Vi hann inte slutföra alla detaljer i de förhandlingar som pågår och ansöker därför om förlängd företagsrekonstruktion, konstaterar företagets vd Hans Ederwall.

Men det är inte bara förhandlingarna med Ikea som ska avslutas. Samtalen mellan ACB Laminats ägare och banken ska också avslutas innan rekonstruktionen kan anses vara klar.

Om tingsrätten i Östersund beviljar ansökan kommer rekonstruktionstiden troligtvis att förlängas till den 22 januari 2010 – om det räcker vet Hans Ederwall inte.

– Jag vågar inte svara på om det är tillräckligt, jag har haft fel angående tidslinjen tidigare. Men målsättningen är att vi ska vara klara då, säger han.

Ederwall ser ljust på framtiden, och tror att ACB Laminat inom en snar framtid kan stå på egna ben.

– Jag ser goda möjligheter att försätta bolaget i en mer normal situation.

Den 22 januari ansökte ACB Laminat om företagsrekonstruktion vid Östersunds tingsrätt. Då uppgick företagets skulder till omkring 42 miljoner kronor. Sedan dess har ytterligare två ansökningar om företagsrekonstruktion godkänts av tingsrätten.

Annons