Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

80 nya jobb till försäkringskassan – senast i mars

Försäkringskassan fördubblar antalet anställda till enheten för aktivitetsstöd. 80 personer behöver nyanställas redan nu i mars.
– Vi har vansinnigt bråttom att rekrytera, säger Lars Andersson, direktör på försäkringskassan.

Annons

LT berättade i går att försäkringskassan måste nyrekrytera för att klara lågkonjunkturen.

Antalet svenskar som ansöker om aktivitetsstöd har ökat med det dubbla på ett år och behovet av handläggare på försäkringskassan som kan administrera alla ansökningar har därmed ökat.

I går, tisdag, blev ledningen för kassan klara med hur många som kommer att behövas på östersundskontoret – utöver Karlshamn och Luleå som också handlägger aktivitetsstöden i Sverige.

– Vi räknar med ytterligare 80 personer utöver de 42 anställda i Östersund vars visstidsanställning kommer att förlängas, säger Lars Andersson till LT.

– Vi har vansinnigt bråttom. Behovet är stort redan i april så vi behöver få in dem i organisationen redan nu i mars.

Kommer ni att få plats på Fyrvalla?

– Det får vi se, men troligtvis inte.

Därmed är det inte otroligt att försäkringskassans gamla lokaler i Odensala återigen kommer att tas i bruk.

– Lokalfrågan kommer vi att lösa. Det viktiga nu är att vi kan rekrytera snabbt.

Anställningen kommer att gälla fram till årsskiftet i första hand; men det är antalet ansökningar om aktivitetsstöd och hur pass stor den ökningen är som avgör om behovet av handläggare kommer att kvarstå.

– Vi vet att det kommer att ske en volymökning under 2009, säger Lars Andersson som inte tror på någon avmattning under året.

De tre orterna som administrerar aktivitetsstödsansökningar har i dag sammantaget 180 anställda. Med nyanställningen kommer antalet att öka till 350 personer.

Annons