Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

31-åring åtalas för bedrägeri

En 31-årig man som arbetat på ett boende i länet misstänks för att ha hanterat hembränd sprit till en person han varit personlig assistent åt. Han är också miss-tänkt för att ha beställt blöjor för nästan 2000 kronor till sitt eget barn.

Annons

31-åringen åtalas nu vid Östersunds tingsrätt för bedrägeri och för att vid minst fyra tillfällen ha skaffat olovligt tillverkad sprit.

I polisförhör har mannen uppgett att det blev fel när hans skulle beställa produkter till sin brukare och blöjor för barn kom i leveransen. Eftersom han hade ett litet barn så tog han hem blöjorna. Han har ingen förklaring till varför han fem månader senare gjort två nya beställningar av blöjor. Blöjköpen uppgick till 1915 kronor.

En kommunekonom upptäckte det hela.

Förundersökningen visar att 31-åringen vid sex tillfällen tagit ut pengar för sin brukares räkning för inköp av hembränd sprit. Åklagaren menar att mannen minst fyra gånger har skaffat 20 liter hembränt. Men i handlingarna finns anteckningar om ”whiskey”, ”alkohol” och ”sprit”. Samtliga inköp kostade 500 kronor. Det ska ha hänt under tio månader.

I förhör har 31-åringen uppgett att brukaren är en stor alkoholkonsument och att han ville försöka dra ned på kostnaderna. Han var bara en mellanhand och vill inte säga varifrån han fått tag i alkoholen.

Mannen arbetar inte kvar på boendet.

Annons