Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

28-åring stack tonåringar med kniv – dömdes till långt fängelsestraff

En 28-årig man stack en 15-åring och en 16-åring med kniv. Det, miss­-handel av en annan man och innehav av tårgås slutade med en dom på ett och ett halvt års fängelse. Den dömde är inte hemmahörande i länet.

Annons

För en dryg månad sedan var 28-åringen på besök i Östersund. På en mack tittade han in en minibuss och frågade personerna där efter pengar, mobiltelefon och högtalare. Det ledde till handgripligheter då ingen gav honom det han ville ha.

Mannen hade en kniv i handen och började slå och fäkta mot två pojkar, 16 respektive 15 år gamla. Pojkarna försökte få bort mannen genom att knuffa på honom.

En av dem träffades av kniven två gånger på handen och en gång på armbågen, den andre träffades på pekfingret. Till slut tog en av dem av sig skon och lyckades slå kniven ur handen på 28-åringen. Sedan kom polis och grep honom.

28-åringen var berusad, enligt provtagning hade han 2,16 promille alkohol i blodet några timmar efter händelsen på macken. I rätten hävdade han att han inte minns det som hänt.

Tingsrätten ser allvarligt på att mannen använt kniv som han dessutom siktat mot pojkarnas magar.

Han döms till grov misshandel respektive misshandel.

Rättegången omfattades av ytterligare ett fall av misshandel, våren 2007 i Stockholmstrakten, samt vapenbrott i och med att han haft tårgasspray på sig.

Mannen döms till fängelse i ett år och sex månader. Han ska betala drygt 37 000 kronor sammanlagt till de tre personer han misshandlat.

Annons