Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

28-åring slog bort polisens backspelgel

En 28-årig man har dömts i tingsrätten för att ha slagit till backspegeln på en polisbil så att den lossnat och för att ha gjort motstånd i samband med att polisen grep honom.

Annons

Två poliser stannade till när en person drack öl utomhus tillsammans med ett par andra. En av poliserna kände igen 28-åringen och tog honom åt sidan.

Enligt poliserna var mannen aggressiv och de grep honom enligt laget om omhändertagande av berusade personer.

På väg till polisbilen slog 28-åringen till backspegeln på bilen så att den lossnade. Enligt poliserna lade de då ner mannen på marken, varpå han sparkade till dem. Poliserna använde pepparspray och fick med honom i bilen. 28-åringen själv menar att poliserna uppträtt provocerande mot honom. Han menar också att polisen ville brottas och att han själv inte gjorde något utan bara hamnade på marken. Han medger att han slingrat sig men inte att han försökt sparka polismännen.

I rätten gick det inte att utreda om 28-åringen sparkat eller inte så han kan inte dömas för våld mot tjänsteman, men det är utrett att han slingrat sig och därför döms han för våldsamt motstånd. Mannen erkände han slagit bort backspegeln och döms för skadegörelse. Domen blev 5 400 kronor i dagsböter.

En person som hade åsikten att 28-åringen borde ha dömts för våld mot tjänsteman. Personen menar att polisens uppgifter om sparkarna borde ligga till grund för bedömningen.

Annons