Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

200 nya lägenheter planeras i Östersund

/

200 nya lägenheter planeras vid Remonthagen i Östersund. En kedjehuslänga finns också med på ritningarna och byggherre blir Östersunds-bostäder.
– Remonthagen har ett jättefint läge. Ett av huvudkraven om man ska bygga hyresrätter är att det måste vara ett bra läge, säger Bengt Rådman, vd.

Annons


En av kommunens enskilt största lägenhetssatsningar någonsin är på gång i Östersund. Redan i somras lämnade Östersundsbostäder in en intresseanmälan hos kommunen om att få uppföra lägenheter på det gamla militärområdet vid Remonthagen och nu jobbar tjänstemännen med att planlägga området för sammanlagt 200 lägenheter.
– Planen ska vara klar om ett år och uppdraget är att det ska vara arkitektoniskt spännande och ekologiskt hållbart, säger Anne-Katrin Ångnell, exploateringschef på Östersunds kommun.
Tanken är att Östersundsbostäder ska få ”första tjing” att bygga lägenheterna och vd:n för det kommunala bostadsbolaget, Bengt Rådman, ser stora framtidsutsikter för området.
– På Remonthagen fanns det en färdig översiktsplan som fullmäktige bedömt som lämpligt bostadsläge.
– Remonthagen passar dessutom oss då vi har mycket i lägenheter alldeles i närheten: Solliden, Lövberga och Björkbacka så det skulle bli en rationell förvaltningsenhet av hela området, säger Rådman.
Och läget är ypperligt, menar han.
– Ett av huvudkraven om man ska bygga hyresrätter är att det måste vara ett bra läge.
Så planen är alltså att bygga hyresrätter?
– Inga beslut är tagna, men det blir en rätt stor andel hyresrätter, det utgår jag ifrån.
– Samtidigt utesluter jag inte andra upplåtelseformer, men den diskussionen har vi inte fört överhuvudtaget än, säger Bengt Rådman.
Utöver lägenhetssatsningen planeras också kedjehus i samma område. Hur många bostäder det handlar om är dock inte klart.
– Där är det en tanke om en tävling; den som har den mest spännande lösning kommer att få bygga.
– Det viktiga är i det sammanhanget inte att få väldigt bra betalt utan att det ser häftigt ut och passar i miljön, säger Anne-Katrin

Annons