Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund U ny serieledare efter seger i toppmötet med Offerdal

Annons

Östersund U tog över serieledningen i division 4 Jämtland/Härjedalen i fotboll efter seger på hemmaplan i toppmötet mot Offerdal på fredagen. Offerdal petades därmed ner på andra plats i tabellen. Matchen slutade 2–1 (1–0).

– För första gången i år med undantag av andra halvlek mot Dvärsätt i premiären så hade vi en inställning som visade att man tycker att det är roligt med fotboll. Ett högre bolltempo, bra rörelse utan boll och riktig press på motståndarna. Idag var det bra fokus på avsluten, antingen var det Offerdals duktige keeper eller målramen som höll nere siffrorna. I en just och trevlig match skötte sig alla bra, men tryggt att ha åldermannen Hallström på plan samt kul med 15-årige Axel Boden som vi i framtiden kan få nytta av. I Offerdal var det trevligt att se våra tidigare kamrater Robin o Krille Fryklund tillbaka på röd/vit mark och även tidigare IFK ankaret Rickard Wiklöf, kommenterade Östersund U:s sportsligt ansvarig Jan Sörlin.

Offerdals tränare Håkan Modigh tyckte till om matchen:

– IFK gör en riktigt bra match där de framför allt gör det bra i första halvlek och går till vila i ledning med ett mål. Vi spelar upp oss i andra halvlek och gör det då bra. IFK gör ytterligare ett mål i mitten på halvleken via en snabb omställning. Vi fortsätter trots detta komma mer och mer in i matchen, tyvärr är det för lite tid kvar när vi reducerar så vi får inte fram någon kvitteringschans efter det. IFK är ett bra lag och ska ha beröm för matchen i dag, vi tar med oss andra halvlek inför framtiden.

Det innebär att Östersund U är fortfarande är obesegrat den här säsongen, efter åtta matcher.

Östersund U:s målskyttar var Albin Widell och André Lindkvist, medan Christoffer Fryklund gjorde målet för Offerdal.

Nästa gång lagen spelar i serien är torsdag 20 juni. Då möter Östersund U Tandsbyn på Jämtkraft Arena 19.15. Offerdal tar sig an Berg hemma 19.00.

Annons