Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund – officiell nationalarena för skidskyttet

Östersunds skidstadion är Sveriges nationalarena för skidskytte. Det tillkännagavs när Svenska Skidskytteförbundets 25-årsjubilerade med ett 150-tal gäster på Arctura.

Kommunalrådet Karin Thomasson och Regionförbundets Anders Byström fick motta de officiella certifikaten av förbundets ordförande Olle Dahlin.

Kommunalrådet tackade och erkände också stolt att Östersund och Skidskytteförbundet har ett barn ihop och berättade att kommunchefen Bengt Marsh räknar partnerna som ännu mer oskiljaktiga eftersom de är något av siamesiska tvillingar…

Jubileet gästades av en rad prominenta personer med internationella förbundets (IBU) ordförande Anders Besseberg i spetsen. Norrmannen strödde rosor över skidskyttesportens traditioner och utveckling i Sverige och även utvecklingen i hela världen.

Svenska förbundet är 25 år, det internationella fem år yngre. Men sporten är äldre och sorterade då nationellt under militäridrottsförbundet, samt internationellt under femampsförbundet.

Eftersnacket bjöd på både en dålig och en glad nyhet. Den trista nyheten är att Christer Ulfbåge, som var med på jubileet, nog har refererat sin sista tävling i Östersund.

– Nu får det nog vara nog, sa Christer, 71, som för en tid sedan fick en riktig hjärtattack.

– Så här nära var det, sa han och måttade ungefär den storklek som liggande målet ser ut på en skidskyttetavla.

Applåderna till Christer och Kalle Grenemark, då de delade ut Hall of Fame-utmärkelsen till Helena Ekholm, vittnade om uppskattningen vad duon gjort för att sprida skidskyttet till stugorna.

Den glada nyheten är att TV4 vid nästa sändningsperiod måste avstå från reklampauser under tävlingarna. I vinter – då TV4 åter står på tur – blir det dock reklamavbrott. Året efter är det SVT igen.

I skidskyttets Hall of Fame har följande upptagits: Adolf Wiklund (postumt), Klas Lestander, Lars-Göran Arvidsson, Mikael Löfgren, Eva Korpela, Magdalena Forsberg, Anna-Carin Zidek , Helena Ekholm samt ledaren och grenens tillskyndare i olympiska sammanhang Sven Thofelt (postumt).