Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund ny vänort till Bangkok?

De har kommit till Storsjöcupen med stort följe i tre år i rad, och nu vill Bangkok Metropolitan Council ha en vänortsrelation med Östersunds kommun.

Dagen innan nyårsafton anlände ett brev till Östersunds kommun, skickat från Bangkok Metropolitan Council, Thailand, och adresserat till kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) och kommundirektören Bengt Marsh.

Bangkok MC har kommit till Östersund och Storsjöcupen i tre år i rad, med flera lag och stort följe varje gång. I brevet skriver politikern Pipat Lapprattana att i en diskussion under Storsjöcupen 2013 mellan tidigare landshövdingen Britt Bohlin och Bangkok MC:s Kitpon Cherdchookitkul, ledare för delegationen, kom ett Sister City Relationship på tal.

Man kallar det på svenska en vänortsrelation, och syftet kan vara att knyta kontakter eller att bara ha en hövlig relation där man träffas ibland.

Bangkok MC planerar att komma till Östersund i mitten av januari, för att skriva på ett avtal som fastslår vänortsrelationen. I samma veva vill de hälsa på Britt Bohlin och ser fram emot vänskapligt nätverkande och att lära sig mer om Östersunds kommun. Man bjuder även in Östersunds kommun till Bangkok. Nu väntar de på svar.

AnnSofie Andersson (S) tror att en vänortsrelation kan vara till stor nytta för länet.

– Sådana här relationer kan ha olika ambitionsnivåer. Det kan leda till ett utbyte av kontakter och vara bra både för turism och olika företag, säger AnnSofie Andersson.

– Om man som företagare kan hitta nya kunder eller liknande i Bangkok genom det här vore ju det fantastiskt.

Sedan tidigare har Ragunda kommun en liknande vänortsrelation till Bangkok MC, vilket AnnSofie Andersson tror kan vara anledningen till att de riktat in sig på just Östersunds kommun.

– Vi ska ta ett beslut så snabbt som möjligt, och diskutera med dem när de kommer hit. Jag tycker att det här visar på hur mycket ett arrangemang som Storsjöcupen kan göra, avslutar AnnSofie Andersson.