Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund kan komma att förlänga vindkraftsprojekt

Östersunds kommun uppmanas i ett tjänstemannaförslag att förlänga ett vindkraftsprojekt och får samtidigt förfrågan om medfinansiering av ett nytt projekt.

I ett tjänstemannaförslag uppmanas kommunstyrelsen i Östersunds kommun att förlänga projektet Vindkraftcentrum.se. Projektet drivs tillsammans med Strömsunds kommun och enligt förslaget bör projektet förlängas med ett halvår då bland annat starten av projektet drog ut på tiden. Förlängs projektet kommer det pågå till och med den sista juni 2014. Enligt förslaget bör projektet förlängas eftersom vindkraftsutbyggnaden bland annat skapar förutsättningar för utveckling av näringslivet.

Östersunds kommun får i samma tjänstemannaförslag en förfrågan om att medfinansiera överbryggningsprojektet Vindkraftcentrum.se 2014. Detta då avsikten är att Vindkraftscentrum ska söka strukturfondsmedel från 2015 och det finns ett behov av överbryggningsfinansiering fram tills dess.

Kommunledningsförvaltningen föreslår att kommunstyrelsen beviljar förlängningen av projektet Vindkraftcentrum.se men avslår medfinansiering av överbryggningsprojektet Vindkraftcentrum.se 2014.