Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund ingen vänlig stad

I Östersund finns det två centrum. Ett fint, det man vill att folk skall se, omkring Stortorget. Där är det vackert, fin utsikt mot fjällen, men blåsigt och oftast folktomt. Man hastar förbi och drar åt halsduken en extra gång. Stortorget ligger också faktiskt lite off, där stan tar slut.

Sen finns det ett Fulcentrum omkring Busstorget. Det ligger i linje med Campus, Biblioteket och Mittpunkten/Kärnan där det är en strid ström av folk som passerar. Eftersom jag bor utanför stan och undviker att köra bil om det inte är nödvändigt, tillbringar jag en del tid där i väntan på bussen. Fram till 19 kan man vara på Biblioteket som är en trevlig miljö, efter 19 är det Busstorget kvar.

Som inte är jättetrevligt. Av folk som bor i Östersund anses den också just som ful och otrevlig. Man vill inte att ens barn skall vara där, man rynkar på näsan åt den.

Men. Det är den miljö som ofta möter de som kommer resande. Om man inte kommer med bil eller flyg. Men trots att Östersund gärna ser sig som en miljövänlig stad så verkar man se ned på dem som åker buss. Ja, det är mest nyanlända, ungdomar och utsocknes som åker buss och de räknas ju inte riktigt. De har lika låg status som Busstationen och kan gärna hålla till godo med en ruffig miljö, utan service efter klockan 18. En riktig Östersundare flyger och åker bil det ser man ju tydligt på hur områdena för dessa utformas jämfört med Busstorget.

Karin Melinder, Åsarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel