Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund i schlageryra

Att Östersund får arrangera Melodifestivalen är en glad nyhet. Det betyder välkomna inkomster för handeln och besöksnäringen. Marknadsföringsvärdet är säkert också betydande. Stan kommer att synas i medierna och vi kommer att svepas med i en veckas schlageryra.

Själv såg jag varje deltävling, varje Andra Chans och varje final i många år. Men inte längre. Mättnaden kom plötsligt, som det lätta illamåendet efter en trerätters med hjortronlikör och kladdkaka. Sedan SVT upptäckt att det gick att dela upp festen i flera delar har de kramat ur konceptet så till den milda grad att man som tittare upplever sig vara utsatt för ett kommersiellt övergrepp.

Men det hindrar inte att jag gläds åt att Östersund äntligen fått en deltävling. Man kan ju gilla kringeffekterna även om man inte står ut med evenemanget.