Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund i blöt underhållning

Vådliga vurpor och lokalpatriotism är huvudingredienserna när svenska städer tävlar mot varandra i ”Postkodkampen”. Nästa fredag, den 23 juli, är det dags för Östersundslaget att ge den vattenfyllda hinderbanan en tuff match. Anna Ottosson leder truppen.

– Det var en utmaning på ett nytt sätt, jag är inte van vid att tävla i lag, säger OS-medaljören.

Annons

I sex program får tittarna följa de tävlandes kamp på en hal hinderbana på Fyrishov äventyrsbad i Uppsala. Rickard Sjöberg är programledare och Kim Kärnfalk och Sandra Dahlberg följer var sitt lag när Sveriges mest våghalsiga stad ska koras. I laget från Östersund ser vi matkreatören Fia Gulliksson, före detta utförsåkaren Anna Ottosson, alpinisten Nils Högbom, musikern Lars Sandström och basketlegenden Roger ”Jösse” Lilliesköld.

– Jag visste inte vilka som skulle vara med innan jag kom dit, men vi var ett jättekul och bra lag som kompletterade varandra väl. Ingen var bra på allt, men alla hade sina starka sidor, säger Anna Ottosson.

– Det var jätteroligt kan jag säga. Man ser ju ofta sådana här program på tv och önskar att man fick vara med själv. Nu fick jag äntligen det och det var en härlig upplevelse! säger en pappaledig Roger ”Jösse” Lilliesköld.

Inspelningarna är redan avklarade, men hur det gick är förstås hemligt än så länge. En sak är i alla fall säker, banan, som utgjordes av hinderbana, backbowling, vattentank, löpband och vågmästare, var en utmaning för deltagarna, även för idrottsstjärnorna. I en av grenarna gäller det att hålla sig kvar på ett jättelikt rullband över en lerpool.

– Svårast var att försöka göra saker så snabbt som möjligt. Man kan säga att det var halvförnedrings-tv, men ändå kul, skrattar Anna Ottosson.

– Det var tuffa tävlingar, medger Roger ”Jösse” Lilliesköld, men tillägger också att det ska vara lite svårt. Det är inte kul om det blir för enkelt.

Den fartfyllda, och hala, hinderbanan till trots har det inte uppstått några allvarligare incidenter.

– Det är extrema vinnarskallar i alla lag. De räds inga skrubbsår, säger Sandra Dahlberg.

Åtta städer kämpar om segern och 100 000 kronor som de får skänka till ett valfritt välgörande ändamål. Östersund har, om de vinner, valt att skänka pengarna till Bassestiftelsen, som jobbar för att barn och ungdomar ska ha det bra på sjukhuset.

– Det skulle vara fantastiskt om vi kunde få göra det, säger Roger ”Jösse” Lilliesköld.

Vinner Östersund mot Umeå den 23 juli går de vidare till semifinalen. Sköter de korten rätt tar de sig också därifrån till finalen i augusti.

– Vi får väl se hur det går, säger Anna Ottosson hemlighetsfullt.