Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund går med plus

Östersunds kommun räknar med att gå nästan 1300 kronor plus per invånare i år.

Statistiska centralbyrån, SCB, har frågat de svenska kommunerna om vad de beräknar ha för ekonomiskt resultat för 2010. Det är frivilligt för kommunerna att delta i undersökningen och i länet är det Östersund, Ragunda, Härjedalen och Strömsund som har redovisat hur deras ekonomiska prognos för 2010 ser ut.

Östersunds kommun räknar med ett ekonomiskt överskott på 1295 kronor per invånare. Ragundas prognos visar plus 770 kronor per invånare. I Härjedalen är beräkningen 584 kronor per invånare. Strömsunds kommuns prognos visar ett resultat på 326 kronor per invånare.

Av de 254 kommuner som har svarat i SCB:s undersökning räknar 70 procent av kommunerna med att redovisa ett överskott på 500 kronor eller mer. Sjöbo i Skåne är den kommun i Sverige som förväntas gå med det största överskottet 2010. Prognosen för Sjöbo pekar mot ett resultat på 7 205 kronor per person.