Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund går bra med (S)

Svar till oppositionsrådet Pär Jönsson (M) LT 2 augusti. Östersund fortsätter växa med socialdemokratiskt ledning!

Östersund ökar i befolkning och vi har aldrig förr varit så många som när vi senast noterade 60 120 medborgare.

Jag förstår att Pär Jönsson (M) i sin ständiga roll som oppositionsråd har svårt att lyfta fram det positiva som händer i Östersund. Ordning och reda i ekonomin är grunden för att vi ska kunna fortsätta bygga ett bra Östersund för alla. (S) tänker inte vältra över kostnader för dagens verksamhet till våra barn och barnbarn.

Några bra saker som Socialdemokraterna ligger bakom:

# Vi har sedan 2007 sett till att det varit möjligt att bygga 150 nya bostäder varje år – trots Pär Jönssons m fl försök att stoppa byggplanerna

# Vi ser att elevernas resultat i Östersunds skolor ökar och fler elever har behörighet att söka gymnasiet.# Vi påbörjar nu minskningen av barngrupperna i förskolan från 18 till max 17 barn genom att bl. a bygga minst åtta nya förskoleavdelningar.

# Mer pengar till skolan och fritidshemmen för att öka kvalitén, bl a med 47 nya lärare och sju nya speciallärare.

Det viktiga uppsökande förebyggande fältarbetet för våra ungdomar måste förbättras och nu ersätts fältarbetsgruppen med en organisation som bättre kan motverka att våra ungdomar missbrukar alkohol och droger

Jobben är den absolut viktigaste frågan för oss. Det är grunden för allt annat - välfärden, skolan, hela vårt samhälle och var och ens egen frihet, trygghet och möjligheter. Ungdomsarbetslösheten är skyhög och långtidsarbetslösheten har bitit sig fast. Den utvecklingen måste vändas.

# 90-dagarsgaranti för unga. Arbetslösa unga ska i jobb, praktik eller utbildning inom 90 dagar.

# Ett nytt kunskapslyft. Sverige behöver kraftiga investeringar och fler platser i yrkesutbildningar, högskolor och universitet. 

# Gemensamma framtidsinvesteringar. Satsningar på nya järnvägar, vägar, bostäder och annan infrastruktur tillsammans med ökade insatser för växande företag skapar jobb och bygger Sverige starkt inför framtiden.

En röst på (S) är en garanti för fortsatt utveckling av Östersund men med ordning och reda på pengarna.

AnnSofie Andersson (S)

Kommunstyrelsens ordförande i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel