Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund får sitt första nattklubbsgalleri

Konst plus musik kan bli ett nattklubbsgalleri. Det är precis vad Östersund får den 18 december när det är premiär för nya dupstepklubben Oh yes!

Tidigt på kvällen kan de som vill njuta av vernissagen med gott tilltugg och avslappnad musik i bakgrunden. Senare blir musiken hårdare och högre och det är inte omöjligt att konstnärerna bjuder på spontan livekonst. Så ser upplägget ut för undergroundklubben Oh yes! som öppnar på Marité på lördag nästa vecka.

Bakom konceptet finns Viktor Ström, som tidigare höll i klubben Club crisp. Sedan i somras har han bott i Oslo där han haft diverse ströjobb och även dj:at en hel del. Men för tre veckor sedan återvände Viktor till sin hemstad och kände direkt att det behövdes något nytt i Östersund där kroglivet, enligt hans mening, är mycket kommersiellt. Naturligtvis behövs den inriktningen också, understryker han, men det är många som efterlyser något helt annat.

– Man spelar samma musik kväll efter kväll. Det finns en stor kategori människor som inte går ut för att de tycker att nattlivet är för tråkigt. Det är dem jag vill nå, säger Viktor.

Genren dubstep uppstod i London för ett tiotal år sedan. Den snabba, elektroniska musiken beskrivs som mörk och basbaserad.

– Den är smal, speciell och på stark frammarsch just nu. Det är klubbmusik för folk som inte tycker att det är så kul med house, förklarar Viktor.

Sex lokala konstnärer är redan klara till premiären, några av dem kan också tituleras medarrangörer: Carl Fredriksson ställer ut både tavlor och foton, Måns Hegevall och Tobias Hising visar foton. Pontus Jonemar, Robin Wrangel och Daniel Berglin visar sina målningar.

– Tavlorna speglar min fantasi. Det kan bli vad som helst när jag börjar måla, men ofta försöker jag hålla mig till ett tema. Nästa lördag visar jag till exempel tre tavlor som hänger ihop, säger Daniel Berglin, som har ritat och målat så länge han kan minnas. Drömmen är att nå ut med sin signatur på allvar, redan nu har han fått sälja några av sina verk. Han tror att lördagskvällen blir en succé.

– Den kommer att bli kul och annorlunda, säger han.

I dj-båset finns denna kväll gästerna Eric Medo och Alex Aria, från Trondheim. Det är andra gången de spelar i länet. Tanken är inte att Oh yes! ska återkomma enligt ett stadigt schema, klubben kommer att dyka upp med ojämna mellanrum. Viktor vill att konceptet ska leva som ett slags forum för kreativa människor.

– När det finns tillräckligt många peppade som vill engagera sig och ställa ut så kör vi igen.