Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund får högt betyg för arbete med tillgänglighet

Östersund får högst betyg i länet för arbetet med tillgänglighet.
Det visar Tillgänglighetsbarometern, där Östersund får beröm för att ha kartlagt tillgängligheten i lokaler.

I Tillgänglighetsbarometern 2014, som har tagits fram av Humana med stöd av organisationen Hjärnkraft, får Östersund beröm för kartläggningen av tillgängligheten i lokaler, men kritik för att det saknas tillgängliga badplatser i kommunen.

Östersund hamnar på 6:e plats i landet, och är därmed bäst i länet.

– Kommunen har ett viktigt ansvar för att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning i Östersund. Undersökningen visar på goda resultat, men också att mer finns att göra i kommunen, säger Jonatan Arenius, tillgänglighetsansvarig på Humana.

159 kommuners arbete med tillgänglighet har granskats och kommunerna har svarat på hur de arbetar med styrande dokument och hur tillgängligheten ser ut på exempelvis idrottsanläggningar, uteserveringar, lekplatser och skolor.

Undersökningen visar att sex av tio kommuner inte har någon strategi för att anställa personer med funktionsnedsättning och hälften av kommunerna ställer inte krav på tillgänglighet när de ger anslag till kulturverksamhet.