Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund börjar mot Blackeberg

Östersunds damlag får spela på hemmaplan i premiären i nya division 1 norra.
Motståndare är Blackeberg och premiärdatum är satt till 28 september.

Jämtland Baskets damlag har till i år bytt namn och klubb. Från och med i höst kommer damsatsningen och ungdomsverksamheten att ligga i Östersund Basket.

Syftet är att profilera damerna mer och samtidigt att skapa flera basketklubbar i Östersund och på så sätt få fler människor engagerade. Idén kommer från Sören Westin, tidigare ordförande för Jämtland Basket.

Framtidstanken är att även frigöra ungdomarna i en egen klubb.

Östersund återfinns alltså i division 1 norra, precis som i fjol. Årets serie är omgjord sedan i fjol. Från tolv till tio lag och en grundserie som avgörs i enkelform fram till jul, alltså med bara nio matcher.

Dessutom kommer damettan, precis som herrettan, att fortsätta i en superetta efter jul.

– Det är väldigt skoj att basketförbundet vill spetsa till serien och att få skillnaden att minska mellan ettan och ligan, säger Östersundscoachen Dennis Cooper.

Östersund jagar en plats bland de fyra bästa efter den nio matcher långa grundserien. Det innebär i så fall spel i superettan efter jul.

Där kommer de fyra bästa från norra respektive södra serien att spela. Om Östersund lyckas med det kommer det att bli dubbelmatcher mot de fyra lagen från söder, men enkelmatcher mot de tre lagen från den norra gruppen. Totalt elva matcher.

De övriga tolv lagen (6+6) som hamnar på plats 5–10 kör vidare i en fortsättningsserie om tio matcher.

Östersund kommer att spela fyra hemma- och fem bortamatcher i grundserien i division 1 norra.

De övriga nio lagen är: Blackeberg, Central, Lidingö, Luleå BG, Luleå Stars, Solna/Branten, Täby och Uppsala.