Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund arrangerar USM i bordtennis

/
  • Till våren kommer Sporthallen att invaderas av 250 ungdomar när länet arrangerar USM i bordtennis.   Foto: Robert Henriksson

För tre år sedan arrangerade Jämtland/Härjedalen USM i bordtennis. Till våren är det dags igen, då kommer 250 ungdomar att invadera Östersunds sporthall.
– Det ska bli väldigt roligt, säger John Grenholm.

Annons
Jämtland/Härjedalen ligger i framkant när det gäller att arrangera bordtennistävlingar. När flera distrikt i Norrland har problem med att hitta funktionärer och tvingas lägga ner tävlingar är det tvärtom i vårt distrikt.
J/H var tidigt ute med att söka mästerskap för 2009. Som prio-1 stod stora SM följt av JSM och USM. Det blev det sista alternativet.
– Vi förstod att vi inte skulle få stora SM för de söderut vill inte sitta och åka hit upp. De tycker det är besvärligt. Men vi är nöjd att vi fick ett SM och då framför allt för att få upp ett ännu större intresse i distriktet, säger Grenholm.
Ungdoms-SM avgörs 17–19 april i Östersunds sporthall med ungefär 250 deltagare uppdelat i två klasser, flickor och pojkar 12 och 15. Distriktet arrangerar mästerskapet tillsammans med alla klubbar.
Räknar ni med tjäna en slant också?
– Ja absolut. Sist vi hade USM 2005 gav det 120 000 kronor i netto. 60 000 kronor gick ut till klubbarna och resten gick till distriktet. Men vi vet i förväg att det är svårare att få sponsorer i dag. Det kan bli tyngre den här gången, säger Grenholm.
Vad är det som står närmast på "att-göra-listan"?
– Det viktigaste nu är att få ihop sponsorer, mat och ett bra billigt boende.
Bordtennisen i länet ser bra ut och det finns aktivitet på flera håll. Mörsil, Mattmar, Ås och Föllinge samt Östersund, Häggenås och Strömsund har flera aktiva igång. Dessutom finns det några spelare i Sveg och i Hammerdal har de startat upp träning.
Annons