Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund årets klimatkommun

Naturskyddsföreningen har nu åter granskat kommunernas klimatarbetare.

I topp kommer Östersund.

Det är tredje gången som årets klimatkommun koras av Naturskyddsföreningen. Sveriges bästa klimatkommun 2010 är Östersund.

På Naturskyddsföreningens hemsida skriver man att Östersund är bästa klimatkommun tack vare "ett omfattande och ambitiöst klimatarbete på alla områden".

Tvåa kommer Stockholm, som bland annat får poäng för sin samhällsplanering. Malmö och Växsjö delar på tredjeplatsen.

Beskedet att Östersund toppar granskningen möttes av stor glädje från kommunledningen.

– Det är ett mycket, mycket glädjande besked, som jag tror kommer att göra alla i vår kommun stolta. Jag tror även att det kommer att få oss att jobba ännu hårdare för en bra miljö i framtiden, säger AnnSofie Andersson (S) i ett pressmeddelande.

Bengt Marsch, kommundirektör i Östersunds kommun, förklarar framgången så här:

– Vi har jobbat systematiskt med miljöfrågorna i flera år och det är extra roligt att vinna före jättarna, de stora städerna, som har stora resurser. Arbetet i vår kommun präglas av en djup medvetenhet kring miljöfrågorna, det är en medvetenhet som omfattar hela organisationen och alla områden, säger Bengt Marsh.