Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Östersund är bästa staden för elbilschaufförer

Östersund är bästa kommunen i hela landet om man vill köra en elbil, enligt en färsk undersökning.

LT mötte en glad Anne Sörensson, projektledare för Grön trafik inom kommunen, när hon tillsammans med några kollegor har ställt upp några av kommunens tjänstebilar för posering utanför rådhuset.

– De som har gjort undersökningen har tittat på antalet elbilar i kommunen, antalet laddplatser och jämfört det med antalet invånare, säger hon.

Östersund knep då topplaceringen före Tranås och Lund. Ett målmedvetet arbete pågår i så väl Östersund som i resten av länet för att underlätta för dem som kör elbil, berättar Anne. Exempelvis har många företag valt att satsa på att bygga laddplatser för elbilar.

– Vi tänker smart i Jämtland och det hänger nog ihop med att vi har mycket förnyelsebar elproduktion i länet, säger Anne.

I dag finns cirka 30 elbilar i kommunen och sex av dessa kör kommunens anställda runt med. De återfinns bland annat inom hemtjänsten, vid fastighetskontoret och som poolbil för alla kommunanställda. I övrigt är det mest företag som har skaffat elbil.

– Men inom kommunens organisation kommer vi att köpa in fler elbilar framöver, säger Anne Sörensson.