Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öster nästa för ÖFK i svenska cupen

Efter 0–3 mot Elfsborg är det dags för en ny långresa i cupen för Östersunds FK. Småland, Växjö och Öster står på programmet på söndag.

– Jag längtar att få sätta mig på bussen igen, säger Graham Potter.

Eftersom bara ettan i varje fyralagsgrupp går vidare i denna nya spelform, krävs det seger både mot fjolårets allsvenska lag Öster och mot Örebrolaget Rynninge om ÖFK ska ha chans att avancera.

Öster, å sin sida, vet att seger mot ÖFK gör att den sista matchen mot Elfsborg blir helt avgörande. En passande motivationsfaktor förstås.

Hos ÖFK råder spända känslor inför att få möta ytterligare ett förmodat topplag i svensk elitfotboll.

– Jag är upprymd och längtar att få sätta mig på bussen igen. Det här är ännu en bra match och en spännande utmaning för oss. Det blir en chans att lära oss mer om oss själva och om vår trupp, säger Graham Potter.

Matchen kommer att spelas inomhus, i Tipshallen i Växjö. Hallen, som byggdes 1989, ungefär samtidigt som Elmiahallen i Jönköping och Nordichallen i Sundsvall, har hyfsad plats för läktare.

ÖFK hade kanske helst spelat utomhus, men nu slipper man i alla fall snö, regn, vind och en hård plan.

– Atmosfären är okej. Inomhus blir det mer atmosfär. De har också en del supportrar som säkert kommer att vara där, menar Potter.

Har du scoutat Öster?

– Ja, vi har sett dem spela ett par gånger. Vi vet deras starka sidor. De har en positiv inställning och har även spelare kvar från fjolåret.

Graham Potter tar med sig i stort sett samma trupp som mot Elfsborg. Emir Smajic är framför allt den som tillkommer.

– Emir kommer att spela en del i matchen. I övrigt saknar vi långtidsskadade spelare som Taylor Morgan, Bobo (Sollander) och Robert Hammarstedt. Vi väntar på klartecken för Conor Ripley (senaste målvaktstillskottet) och dessutom har vi en del pappersarbete kvar innan Moon är spelklar.