Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ostadigt väder är vanligt den här årstiden

Skidskyttetävlingarna stormade nästan bort och sedan slog blixthalkan till.

Först blåsigt med klass 1-varningar om storm som avlöst varandra, sedan mildväder och halka. Under tisdagen rådde svår halka i Östersund och vi var många som fick stappla till jobbet och försöka kryssa mellan snöfläckarna och grushögarna.

– Det har varit flera djupa lågtryck med västvindar som ger milt och blåsigt väder, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.

Lågtrycken byggs upp över Atlanten och drar in över länet.

– Det är västvindsbältet så det är inte helt ovanligt att det passerar den här typen av lågtryck med blåsigt väder den här årstiden, säger Lisa Frost.

Men nu ska det enligt väderprognoserna vara lite stabilare väder på gång.

– Det kommer att vara fortsatt lite småblåsigt, men det blir inga lika djupa lågtryck som går över ert område. Det kommer ett lågtryck men det går längre söderut, säger Lisa Frost.

Hon berättar att vädret kommer att vara lite ostadigt, men ändock stabilare än vad det varit under de senaste två veckorna.

– Det är kallare väder på gång med allmänt minusgrader. Det kommer att komma snö, men det ser ut som det mesta fastnar i fjällen, säger Lisa Frost, SMHI.