Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OSD får fortsatt förtroende att driva Storsjöteatern

OSD i Östersund AB får driva Storsjöteatern vidare i ett år till.

Men planen är att en entreprenör ska få driva lokalerna tio år åt gången.

Östersunds kommun, som äger Storsjöteatern, konstaterar att avtalet om driften av Storsjöteatern snart tar slut. Därför föreslår tjänstemännen att politikerna beslutar att OSD i Östersund (Folkets hus) får fortsatt förtroende att sköta verksamheten ett år till.

Tjänstemännen vill avvakta med en ny upphandling och med en eventuell längre avtalsperiod i väntan på förstudien om framtiden för Storsjöteatern. En studie pågår nämligen kring så kallade konsumtionslokaler för kulturen där det bland annat finns förslag på om- och tillbyggnad av Storsjöteatern.

"En viktig förutsättning i arbetet är att redan nu bestämma en inriktning på tidsperioden för kommande upphandling", säger tjänstemännen.

"För att om möjligt kunna resultera i ett ökat intresset med fler anbudsgivare i en kommande upphandling föreslår kansliet därför redan nu att inriktning görs på en ny upphandling med upptill en 10-årig avtalsperiod".

Beslut om en ettårig förlängning av driften av Storsjöteatern samt ett beslut om tioårigt avtal med en framtida entreprenör, fattas av kultur- och fritidsnämnden nästa vecka.