Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osant av Wessén

Hans Wessén (M) fortsätter med sina osanningar om mig och Östersunds kommun.

Satsningen på Östersunds skidstadion är en långsiktig och medveten satsning som samtliga politiska partier i Östersund beslutat om. Det är alltså inget sosseprojekt som Hans Wessén påstår.

Det är en satsning som vi klarar, liksom övriga investeringar utan att öka på våra lån. Tvärtom är det så att vi tagit ett gemensamt beslut om att vi ska amortera av det lån på 260 miljoner som kommunen för närvarande har. Utan att låna klarar vi i Östersund att bygga nya äldreboenden, nya förskolor, ny gymnasieskola och investera i bättre framkomlighet och säkerhet i kommunens gator och vägar.

Hans Wessén får stå ensam i att ställa kulturens behov mot idrottens. Jag är väl medveten om kulturens betydelse för en kommuns attraktionskraft men det är en enig ledningsgrupp med politiker från (S) (V) (MP) (C) och (M) som föreslagit att kommunen inte ska bygga ett nytt kulturhus utan i stället satsa på de kulturbyggnader som vi redan har i Östersund.

Ett beslut som kommunstyrelsen också instämde i.

AnnSofie Andersson (S)

Kommunstyrelsens ordförande i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel