Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Osäkert hur många sexköpare som är inblandade”

Utredningen om grovt koppleri och köp av sexuella tjänster i anslutning till det går vidare. Hela fattningen av kopplerihärvan är ännu oklar.

Bland annat i Östersund hålls förhör med män som misstänks ha köpt sex, med anknytning till den 39-åring som sitter häktad sedan sista april, misstänkt för grovt koppleri.

Hur många sexköpare respektive säljare som är inblandad, och exakt när förhören hålls, kan åklagaren inte säga.

– Det är många pusselbitar att lägga och utredningen tar tid. Exakt hur, när och var det skett köp av sexuella tjänster vet jag inte, säger Anna Uddenberg, åklagare och förundersökningsledare.

Förutom att förhör hålls med misstänkta köpare har det också hållits bevisupptagning med en säljare av sexuell tjänst. Bevisupptagning innebär att vittnen och sakkunniga hörs. De får avlägga ed och förhören spelas in på band.

Klarlagt i utredningen så här långt är i alla fall att verksamhet bedrivits i Östersund, Sundsvall och Stockholm.

– Det kan också ha skett i Sollefteå. Men som det är nu kan jag inte svara exakt på alla sådana frågor, säger Anna Uddenberg.

För var och en av de som misstänkts för att köpt sex görs en egen utredning. Det görs endera genom att personer som jobbar med utredningen i Östersund reser till orten det handlar om eller att ärendet remitteras till en annan polismyndighet.

Men inga sexköpare grips.

– Den normala påföljden för köp är böter, för att någon ska frihetsberövas måste det bland annat finnas fängelse i straffskalan, säger Anna Uddenberg.

Hennes avsikt är att väcka åtal mot den häktade 39-åringen