Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osäker skolbudget

Den röda alliansen i Krokoms kommun presenterade på försommaren en budget för 2011 som fick mig som Centerpartist undra hur man tänker.

Annons

Budgeten innebär att  man förutsätter att den rödgröna oppositionen vinner på riksplanet och att man därigenom kommer erhålla flera miljoner kronor i extra stöd  till Krokoms kommun.  Det här är en väldigt vanskligt väg att planera ekonomi i Krokoms kommun - vad händer om man inte "vinner" på riksplanet?  Dessutom röstade alla i Vänsterpartiet och Socialdemokraterna i sin ambition att “rädda” skolorna i  de småskoletäta områdena Alsen/Västbygden  och Ytterån/Nälden  vilket nu får konsekvenser för de övriga skolor i kommunen. Bevara skolhus är tydligen viktigare än elevernas behov av en skola med god undervisningskvalité och deras sociala behov av många kompisar i sin egen ålder.

Vi i majoriteten har i vår budget planerat utifrån en god och stabil ekonomisk utveckling utifrån vår egen förmåga.  Vi vill från Centerns sida utveckla vår kommun  med en Grön politik för det Goda Livet där företagen blomstrar, där skolan ger alla elever förutsättningar att utvecklas på sina egna villkor socialt och kunskapsmässigt, där medborgarna ges en god omsorg i livets alla skeden och där individen står i centrum. Läs gärna Krokomscenterns Valprogram för 2010-2014 eller Googla på  Centerpartiet i Krokom.  Glöm inte att sätta ditt kryss på din kandidat på respektive valsedel.

Leif Olsson, Tulleråsen, kandidat för Centerpartiet till kommunfullmäktige i Krokoms kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel