Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osäker framtid för kaféet på Gamla tingshuset

Framtiden för Gamla tingshusets kafé är osäker. Maud Stålhandske har inte fått förnyat kontrakt och kaféet ska vara stängt i sommar. Tingshusets styrelse vill inte berätta vilka framtidsplaner som finns.

I september förra året tog Maud Stålhandske över kaféet i Gamla tingshuset. Det kontrakt som skrevs löper ut 30 juni men hon fick aldrig frågan om hon ville fortsätta driva verksamheten.

– Vi fick besked i april att man inte skulle förnya kontraktet och att man tänkte ha stängt över sommaren, berättar Maud Stålhandske.

Personligen tycker hon att det är synd att tingshusets styrelse valt att gå den vägen.

– Det är fullständigt jättetråkigt att det ska vara stängt i sommar. Styrelsen har haft hela våren på sig att hitta någon som vill ta över. Att man har stängt i sommar tycker jag verkar som en bortförklaring för att man inte tagit tag i det.

Åke Edholm är ordförande i Gamla tingshusets styrelse men har inget besked att ge om kaféets framtid.

– Jag kan inte kommentera något i det ärendet just nu, säger han.

Åke Edholm berättar i alla fall att det även i framtiden kommer att bedrivas någon form av kaféverksamhet i lokalerna. Han hoppas på en nyöppning till skolstarten. Varför kaféet ska vara stängt över sommaren handlar enligt honom om att sommaren är en dålig tid att starta upp en ny kaféverksamhet på.

–  Juli är den minst lönsamma månaden och eftersom sommaren generellt är en lugn period så fattade vi beslut att vi skulle vänta med det här.