Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-satsande simmare tävlade i Östersund

Hon har tagit EM-brons och satsar för fullt mot OS 2016. I helgen simmade Michell Coleman på Storsjöbadet.

– När man mest simmar stora tävlingar är det roligt att vara med på mindre tävlingar ibland, säger hon.

20-åriga Michelle Coleman deltog i det svenska laget som gick till final på 4x100 meter fritt i OS i London. I december 2013 skrällde hon när hon vann brons på 50 meter ryggsim på kortbane-EM i Danmark. I år laddar hon för fullt mot EM i Berlin i augusti. Sedan finns ett stort mål om två år – OS i Rio de Janeiro.

– Jag har blivit väldigt inspirerad av att se de svenska hjältarna i Sotji. Det ska bli roligt att få uppleva OS igen, säger Michelle Coleman.

I fredags kom hon hem från ett en månad långt träningsläger i Spanien. Hon åkte nästan direkt till Östersund och helgens Scandic Syd Cup.

– Jag blev inbjuden av SK Ägir för att simma och hålla föreläsningar. Det var en möjlighet som jag ville ta. Jag har aldrig varit i Östersund tidigare, säger Michelle Coleman.

Hon var nöjd med helgen i Östersund och gillade tävlingen.

– Det har varit väldigt roligt. Det är roligt att komma ut på mindre tävlingar och träffa och prata med folk – att vara med bara för att det är roligt, säger Michell Coleman.

I Scandic Syd Cup simmade hon 50 meter ryggsim, distansen där det blev ett överraskande EM-brons, och 50 meter frisim. Det blev segrar i båda distanserna. 50 meter fritt avgjordes som en utslagstävling, där de sex bästa simmade första finalheatet. Därefter slogs simmare ut till det återstod bara två.

Michelle Coleman ställdes mot Ronja Wikström från Umeå i finalen av utslagningstävlingen. Det blev en enkel seger för Spårvägensimmaren, som just nu befinner sig i en tung träningsperiod.

– Det var roligt att få simma lite snabbare, det har jag inte gjort på ett tag, säger Michelle Coleman.

Scandic Syd Cup var en tävling med stjärnglans. Förutom Michelle Coleman deltog två andra landslagssimmare, Petra Granlund från Väsby, med ett EM-guld på meritlistan och Johannes Skagius från Sundsvall, som tog sig till VM-final i somras.