Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-hopp laddar i Lofsdalen

Svenska Skicrosslandslaget har valt Lofsdalen för att hitta den rätt formen inför OS. I truppen finns två härjedalingar, Viktor Andersson och Victor Öhling Norberg.

Eftersom skicrossåkarnas tävlingsdagar kommer under senare delen av OS, 20 och 21 februari, så stannar de kvar i Sverige ytterligare en vecka för att slipa på formen. Valet av träningsort föll på Lofsdalen.

– Vi var här redan förra året och blev så väl mottagna att vi bestämde oss för att komma tillbaka och finslipa inför OS, säger Skicrosslandslagets nationelle chef, Erik Iljans.

– Här finns gott om snö och vi har fått tillgång till skicrossbanan så vi har kunnat bygga den efter våra egna önskemål. Tanken är ju att det ska likna OS-banan i Sotji, säger Iljans som berättar att allting är på topp än så länge och det bekräftas även av Victor Öhling Norberg.

– Jag känner mig pigg och är utan skavanker, det känns riktigt bra, säger Öhling Norberg.

Att han har utnämnts till Sveriges största guldhopp i kvällspress är något som han tar med ro.

– Mm, jag har väl sagt en del av det själv, kanske inte att jag är största guldhoppet men visst siktar jag dit, bekräftar Victor Öhling Norberg.

I Lofsdalen är alla väldigt stolta över att ha ett landslag på uppladdning.

– Det är imponerande att se när de åker i banan, jag kan skriva under på att det ser riktigt bra ut, säger skidläraren Jonny Larsson som själv varit en duktig skicrossåkare tills en knäskada satte stopp.

– Vi satsar medvetet på att ha en bra skicrossbana uppe och vi märker att det blir fler och fler som åker där, säger Ola Andersson, vd för Lofsdalens fjällanläggning.