Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-hjältar planerar flytt från Östersund

I måndags kväll landade Johan Olsson i Sverige med ett OS-guld och ett OS-silver – ungefär samtidigt befann sig hustrun Anna på en husvisning i Sundsvall.

Båda har familj i staden och paret har planer på en flytt från Östersund.

– Vi funderar på det, även om vi inte har så bråttom. Men jag var där och kikade, berättar Anna Olsson, som precis som maken är OS-guldmedaljör i längdskidor (i sprintstafett 2006).

Beror det på om Johan väljer att sluta efter den här säsongen eller inte?

– Ja, absolut. Det beror mycket på det.

Både Anna och Johan har släkt i Sundsvall.

– Johan har sina föräldrar och en syster och en bror där och jag har en syster i Sundsvall och en i Sollefteå och föräldrarna i Kramfors. Så det känns naturligt att "traska neröver" när karriären är över för Johan.

– Sen finns det ju för- och nackdelar med allt, man har ju till exempel vant sig vid vyerna här uppe i Östersund. Det är mer fabriker nere i Sundsvall, säger Anna Olsson med ett skratt.

För att sedan konstatera att det i Sundsvall också finns fler potentiella barnvakter, i form av nära och kära, åt dottern Molly.

När vi når Anna Olsson har det inte gått lång tid sedan Johan kom hem till Östersund med sina medaljer.

Hur firar ni?

– Johans bror och föräldrar är här, så nu ska vi fira med tårta och kaffe. Sen blir det en god middag framåt kvällen.