Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-diskussion bland Östersunds kommunpolitiker

Var står socialdemo-kraterna i Östersund i OS-frågan? Carina Zetterström, c, ställde frågan i ett öppet brev till kommunledningen.

Annons

Hon hänvisar i brevet till ett uppföljande seminarium om skidskytte-VM i slutet av februari.

Flera deltagare fick då frågan om de tyckte att regionen skulle verka för ett OS de kommande 20 åren, en av dem var AnnSofie Andersson, s, kommunalråd.

”AnnSofie svarade nej på den frågan. Samtidigt har jag uppfattat att Jens Nilsson, kommunstyrelsens ordförande varit positivt inställd till en ansökan om OS 2018 under förutsättning att SOK lämnar in en ansökan och att statliga garantier ges”, skriver Zetterström, i brevet.

Jens Nilsson, s, svarar: ”Vi vill stå som värd för ett vinter OS, men det är nationen som måste bestämma sig”.

Han ser det genomförda skidskyttearrangemanget som en viktig investering i att befästa rollen som vintersportregion, och att det stärker möjligheterna att någon gång stå värd för ett vinter OS.

Han passar också på att ställa motfrågor:

”Det är dina vänner som sitter i den här regeringen och du kan göra en insats för Östersund. Vad har du gjort för att öka trycket på att regeringen tar fram en strategi för att få stora globala event till Sverige och därmed bädda för ett vinter-OS till Sverige?”

Mer läsning

Annons