Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OS-bas betonar rättigheter

Alla OS-deltagare har samma rättigheter, betonar återigen Internationella olympiska kommittén efter alla diskussioner om Rysslands förbud mot "propaganda för homosexualitet till minderåriga".

– IOK har gjort det väldigt klart att vi är emot alla former av diskriminering, oavsett om det handlar om kön, ras eller sexuell läggning. Vi har fått garantier från den ryska regeringen och presidenten att de olympiska stadgarna gäller under OS, sade nye IOK-basen Thomas Bach på sin presskonferens på måndagen.

Bach sade sig samtidigt ha fått löften om att boende inom kort ska vara ordnat för alla, trots problemen med icke färdigbyggda journalisthotell. Dessutom avvisade han kritiken mot att Sotjispelen kostat så mycket.

– Man kan inte räkna in kostnaden för att förändra en lite gammalmodig kurort till ett modernt turistmål året runt, tyckte Bach.