Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örtgratinerade grönsaker

Vegetarisk rätt som gottat till sig i ugnen. Serveras med en fräsch och god vitlök- och basilikadressing på färskost.

Annons

4 personer

Det behöver du:

600 g kokt mjölig potatis

2 endiver

400 g broccoli

1 dl smör- & rapsolja

2 pressade vitlöksklyftor

1 dl hackad basilika

1 tsk flingsalt

400 g svarta bönor

200 g färskost rucola pesto

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett kryss i potatisarna och tryck ihop dem från sidorna så de öppnar sig. Dela endiver och broccoli på längden. Lägg allt på en plåt. Blanda smör- & rapsolja, vitlök och basilika och fördela över potatis och grönsaker. Strö över flingsalt. Gratinera i övre delen av ugnen 10–15 minuter. Spola bönorna i kallt vatten och häll på plåten. Servera grönsakerna med färskosten. Receptet kommer från Arla.