Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örtgratinerade grönsaker

Vegetarisk rätt som gottat till sig i ugnen. Serveras med en fräsch och god vitlök- och basilikadressing på färskost.

Annons

4 personer

Det behöver du:

600 g kokt mjölig potatis

2 endiver

400 g broccoli

1 dl smör- & rapsolja

2 pressade vitlöksklyftor

1 dl hackad basilika

1 tsk flingsalt

400 g svarta bönor

200 g färskost rucola pesto

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett kryss i potatisarna och tryck ihop dem från sidorna så de öppnar sig. Dela endiver och broccoli på längden. Lägg allt på en plåt. Blanda smör- & rapsolja, vitlök och basilika och fördela över potatis och grönsaker. Strö över flingsalt. Gratinera i övre delen av ugnen 10–15 minuter. Spola bönorna i kallt vatten och häll på plåten. Servera grönsakerna med färskosten. Receptet kommer från Arla.